קטגוריה: חתולים

חתול החולות

חתול חולות הוא חתול בר קטן שנפוץ במדבריות אפריקה ואסיה. בישראל מין זה נכחד לאחר שזוהה באזור מצומצם בערבה.

ראשו רחב ואוזניו גדולות ומחודדות. אורכו 50 סנטימטרים ואורך זנבו 30 סנטימטרים. משקלו הוא כ-2 קילוגרמים. הזכרים גדולים מהנקבות. צבע גופו צהוב-אפור, עם פסים לבנים שלעתים קשה להבחין בהם. כפות רגליו מכוסות בשיער ארוך המגן עליו מפני החול החם.

התנהגותו של חתול החולות תואמת את סביבת החיים שלו – הוא מנצל את ראשו השטוח וצבעיו הבהירים כדי לארוב לטרפו, או להסתתר מטורף.